Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
 


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-01-2022, 08:22 AM   #1
2 Rivet Member
 
Payan's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 24
30 amperes outlet not working

Hello Airstreamers,

I need your help. 2 days ago, my travel trailer was connected at an electric 30 amp pedestal with my 30 amp rear exterior outlet. It works well but suddenly my surge protector cut off the power. After my investigations, all my appliances, my interior outlets and 30 amp exterior front outlet worked well except my rear 30 amp outlet. Since 2 days, I change for a new campground, all works well except my 30 amp exterior outlet.

So, how to fix my 30 amp exterior outlet? Do to change the 30 amp fuse situated on the A frame?

Thank you in advance to help me.
Payan is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2022, 09:33 AM   #2
Rivet Master
 
jeffmc306's Avatar
 
2019 27' Globetrotter
McHenry , Illinois
Join Date: Apr 2018
Posts: 1,648
Blog Entries: 4
Payan, sorry to hear about your electrical trouble. What year and model Airstream do you have? I didn’t see it listed on your profile.

Knowing what unit you have will help the forum members to offer ideas.

Thanks!
__________________
2019 27’ Globetrotter FBT Walnut/Dublin Slate
2018 FC23FB
2019 Ram 2500 6.4 Hemi Laramie Blue Ox 1000#
WBCCI# 10258
RETIRED!
jeffmc306 is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2022, 09:39 AM   #3
2 Rivet Member
 
Payan's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 24
Hello again,

I have a 2013 FlyingCloud 25 RB.
Payan is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2022, 09:46 AM   #4
Moderator
 
DKB_SATX's Avatar

 
2017 26' Flying Cloud
Alamo Heights , Texas
Join Date: Aug 2006
Posts: 8,277
Images: 1
Blog Entries: 7
By "rear 30 amp outlet" do you mean the service inlet where the shore power cord attaches?

It SEEMS like you're saying the front 30A inlet is working and can supply power to the trailer but the rear inlet is not.

IF my interpretation is correct, the 2 most likely things are a loose connection in the wiring of the rear 30A inlet, and some issue with the automatic transfer switch that switches between the front and rear shore-power inlets. I wouldn't be surprised at an EMS cutting off the connection if something bad was happening with the inlet wiring.
__________________
— David

Zero Gravitas — 2017 Flying Cloud 26U | WBCCI# 15566

He has all of the virtues I dislike and none of the vices I admire. — Sir Winston Churchill
DKB_SATX is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2022, 09:50 AM   #5
2 Rivet Member
 
Payan's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 24
Yes, I mean that rear inlet is not working.
Payan is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2022, 10:19 AM   #6
Home of Vortex tuning
 
CDONA's Avatar
 
2013 27' FB Eddie Bauer
Spearfish , South Dakota
Join Date: Dec 2009
Posts: 614
Images: 10
Transfer switch issues, the fix was to put power into the other power in port, to reset it.
Otherwise they burnout and fail, mine failed eventually.
I added solar and dropped the front power port (disconnected) and transfer switch gone.
__________________
"Chip Tank" is in Westwood Ca.
CDONA is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2022, 03:10 PM   #7
:SPACE A" S/O 11 Air19745
 
guskmg's Avatar
 
2006 34' Classic S/O
Fort Worth , Texas
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,732
A few years ago Airstream used some poor grade transfer switches. You may have gotten one. I would pull it out anskmgd inspect the contacts snd relays with a ohm meter. Replace it with well known name brand.
guskmg
guskmg is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2022, 04:33 PM   #8
Site Team
 
richard5933's Avatar

 
1994 25' Excella
Waukesha , Wisconsin
Join Date: Sep 2020
Posts: 2,887
Images: 4
You might also find that the reason your EMS cut off power was a loose connection in the transfer switch. Wouldn't hurt to unplug from shore power and then confirm all the connections to the transfer switch are tight, clean, and show no signs of damage from overheating.
__________________
Richard
11018
1994 Excella 25 Follow the build on Gertie!
1999 Suburban LS 2500 w/7.4L V8
1974 GMC 4108a - Custom Coach Land Cruiser (Sold)
richard5933 is online now   Reply With Quote
Old 07-05-2022, 08:55 AM   #9
2 Rivet Member
 
Payan's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 24
Thank you everyone. Sorry for the delay. I am in Newfoundland and Labrador for vacation and there are few spots for phone ans internet. I will check the connection and transfer switch.

Thank you again
Payan is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Electic Jack not working - fuse good - manual not working ryandanz Jacks, Stabilizers, Lifting and Leveling 20 04-24-2016 10:04 AM
TV outlet not working. ILOVESALLY Audio, Video & TV 5 09-28-2014 06:23 PM
Single Outlet Not Working gmp61 Electrical - Systems, Generators, Batteries & Solar 2 05-11-2012 08:08 PM
Outlet not working Mojave Electrical - Systems, Generators, Batteries & Solar 28 10-26-2011 02:29 AM
12 volt outlet not working M&M CAPECOD Electrical - Systems, Generators, Batteries & Solar 14 07-15-2005 10:25 AM


Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by the Airstream, Inc. or any of its affiliates. Airstream is a registered trademark of Airstream Inc. All rights reserved. Airstream trademark used under license to Social Knowledge LLC.



All times are GMT -6. The time now is 06:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.