Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
 


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-05-2021, 05:13 AM   #1
2 Rivet Member
 
2014 23' International
Saint Petersburg , Florida
Join Date: Oct 2020
Posts: 97
Exterior LED Running Lights Flashing

Iím getting a rhythmic micro-flash on all my 2014 AS23D running lights when hooked up to TV (Curt Echo) The flash isnít full strength, itís more like a weak pulse firing 1 or 2 leds in each array. Itís like steady flash of an airplane NAV light. Not noticeable in bright sunlight. Definitely looks like an electrical leak. Only occurs when running lights off. The effect is kinda cool and goes away when lights come on. Any ideas? Is my AS haunted?
RMNummi is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2021, 05:47 AM   #2
Site Team
 
GCinSC2's Avatar

 
2007 30' Classic S/O
Somewhere , South Carolina
Join Date: Apr 2010
Posts: 4,817
RMNummi,

Ghost Buster time.

Only happens when Echo is installed, correct. Is this a new install or an old install that just recently started flashing?

SWAG time. Does the Curt Echo send a brake circuit test signal periodically? Just a hello brakes are you still there and it uses this momentary electrical load test to verify brakes connected. If not found it signals check brake light. Is this test pulse the source and has somehow (SWAG) ghost connected and triggering pulsing.

Any recent repairs to 7 way cable or anything near it in AS?

Call Curt tech support, explain to them.

Early Sat AM ideas, not a diagnosis.

Gary
__________________
S/OS #001
2005 Dodge Ram 2500 5.9L 6 Speed
16" Michelins, Hi Spec Wheels, Max Brake, Dexter 4 Piston Disc Brakes, Carslile Actuator, Equal-I-Zer, Dill TPMS. Campfire cook. BMV-712
GCinSC2 is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2021, 05:32 AM   #3
2 Rivet Member
 
2014 23' International
Saint Petersburg , Florida
Join Date: Oct 2020
Posts: 97
Yep happens only w Echo plugged in. When strait through functions as normal.
RMNummi is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2021, 05:53 AM   #4
Lost in America
 
mojo's Avatar
 
2015 27' FB International
2006 25' Safari FB SE
2004 19' International CCD
Santa Fe , New Mexico
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,957
What are you towing with?
__________________
This is the strangest life I've ever known - J. Morrison

2015 Airstream International Serenity 27FB
2017
Chevy Silverado 2500HD Duramax Diesel

mojo is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2021, 04:17 PM   #5
Rivet Master
 
1988 32' Excella
Robbinsville , New Jersey
Join Date: May 2012
Posts: 1,504
Quote:
Originally Posted by GCinSC2 View Post
RMNummi,

Does the Curt Echo send a brake circuit test signal periodically? Just a hello brakes are you still there and it uses this momentary electrical load test to verify brakes connected. If not found it signals check brake light. Is this test pulse the source and has somehow (SWAG) ghost connected and triggering pulsing.

Early Sat AM ideas, not a diagnosis.

Gary
Probably the issue, many brake controllers activate the brake lights when they activate the brakes so probably a "handshake" test of brake connection.
Wazbro is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2021, 08:26 AM   #6
1 Rivet Member
 
1971 27' Overlander
Marysville , Ohio
Join Date: Apr 2016
Posts: 10
RMNummi,

I went through a similar haunting with my renovation. It also only occurred when the running-lights were off. When they were on everything functioned correctly. Long of it is that I had my Electrical Engineer Father-in-law come over and help. We ended up putting a 100 ohm 10 watt resistor on the running light circuit at the 7way connection box in the trailer. Turns out this is a common issue since LEDs require so little power to operate. The slightest amount will make them light up. The fix is using a resistor that draws a small load on the running-lights when they are not on. The 100 ohm 10 watt is a commonly used resistor for automotive led "situations".

-Boom
Boom is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2021, 05:50 PM   #7
2 Rivet Member
 
2014 23' International
Saint Petersburg , Florida
Join Date: Oct 2020
Posts: 97
That sounds greatÖ if I had someone that was electro saavy. Me, not so much. Towing w a Mercedes GL63Ö I agree it sure seems only to occur when lights are offÖ.itís not bright at all, just a faint pulsing every 2-3 seconds.
RMNummi is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2021, 06:08 PM   #8
Site Team
 
GCinSC2's Avatar

 
2007 30' Classic S/O
Somewhere , South Carolina
Join Date: Apr 2010
Posts: 4,817
Call Curt tech support.
__________________
S/OS #001
2005 Dodge Ram 2500 5.9L 6 Speed
16" Michelins, Hi Spec Wheels, Max Brake, Dexter 4 Piston Disc Brakes, Carslile Actuator, Equal-I-Zer, Dill TPMS. Campfire cook. BMV-712
GCinSC2 is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2021, 07:01 PM   #9
Lost in America
 
mojo's Avatar
 
2015 27' FB International
2006 25' Safari FB SE
2004 19' International CCD
Santa Fe , New Mexico
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,957
There is a pigtail connector that you place in between the umbilical cord and the TV that will solve the problem. I just happen to have one if you are interested, PM me. Used to use when I towed with a V10 diesel Touareg.
__________________
This is the strangest life I've ever known - J. Morrison

2015 Airstream International Serenity 27FB
2017
Chevy Silverado 2500HD Duramax Diesel

mojo is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2021, 07:55 PM   #10
3 Rivet Member
 
2021 27' Globetrotter
Malibu , California
Join Date: Dec 2020
Posts: 130
Hey there. I tow with a Mercedes G550 and had the same issues. It is normal according to Curt, some European cars send a sort of test signal. There is a Curt adapter for some German cars that you can get.

https://www.etrailer.com/Custom-Fit-Vehicle-Wiring/Curt/C57003.html

By the way this only happened to me on the old Curt Echo. The new model (with the rubber tie around it) stopped doing that.
CMHM is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2021, 06:02 AM   #11
2 Rivet Member
 
2014 23' International
Saint Petersburg , Florida
Join Date: Oct 2020
Posts: 97
Thanks! Just ordered the adapter. Curt confirmed Mercedes has trailer light sensor that ďpingsĒ the lights periodically.
RMNummi is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2021, 06:14 AM   #12
3 Rivet Member

 
2019 30' Classic
2021 Atlas
Charlotte , North Carolina
Join Date: Jul 2018
Posts: 164
Darn, I was hoping for evidence of ghosts..
LilPeanut is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No running lights, brake lights or trailer lights work from tow vehicle RichHog 1969 - 1973 Safari 42 05-02-2019 07:42 PM
LED Tail lights flashing RaymondFitz Lights - Interior & Exterior 24 06-04-2018 09:50 AM
Running Lights don't work, Other exterior lights work jrvly1976 Lights - Interior & Exterior 15 01-27-2015 09:27 PM
Tail Lights: Flashing Slowly/Performing Poorly bgordon Lights - Interior & Exterior 13 09-10-2012 04:11 PM
Flashing marker lights hampstead38 Lights - Interior & Exterior 11 02-11-2009 09:20 AM


Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by the Airstream, Inc. or any of its affiliates. Airstream is a registered trademark of Airstream Inc. All rights reserved. Airstream trademark used under license to Social Knowledge LLC.



All times are GMT -6. The time now is 10:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.