Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-10-2014, 10:13 AM   #1
2 Rivet Member
 
Van1's Avatar
 
2014 27' Flying Cloud
New Bern , North Carolina
Join Date: Aug 2014
Posts: 58
Satellite Connection on 2014 Flying Cloud 27FB

As I have previously stated I will pickup my 2014 27FB on Tuesday but if someone can answer my question I will not sit here wondering until then.

I noticed that on the exterior there is a cable connection and also a satellite connection which I thought was pretty nice. Could anyone advise me where the satellite plug is in the interior of the trailer? With the TV mounted on the wall i can't visualize where someone would place their receiver inside the trailer.

Thanks in advance.
__________________

__________________
Van1 is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2014, 10:35 AM   #2
Rivet Master
 
Arcticfox's Avatar

 
2013 28' Flying Cloud
Central , Saskatchewan
Join Date: Mar 2014
Posts: 1,026
Interesting questions - will be interested in reading the answers
I to have been interested in getting a sat. Dish, but I'm not sure how to hook it up
Also what is the best meter to get to tune the dish in while setting up at camp site (something easy is possible )
TKS
Doug


Sent from my iPhone using Airstream Forums
__________________

__________________
Trying to use my camera to create memories - not photographs!
Arcticfox is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2014, 11:58 AM   #3
Home of Vortex tuning
 
CDONA's Avatar
 
2013 27' FB Eddie Bauer
Spearfish , South Dakota
Join Date: Dec 2009
Posts: 523
Images: 9
My inside sat wire is in the blueray player wad of wires. My sat box sets on top and a HDMI switch to select tv inputs.
__________________
"Chip Tank" is in Paso Robles Ca..
CDONA is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2014, 01:39 PM   #4
Rivet Master
 
2016 30' Classic
Erie , Colorado
Join Date: Oct 2013
Posts: 1,245
Images: 1
If you slide out the Bluray player (couple of velcro tabs on the bottom in the front) the wire is usually tucked back inside that area. usually there is a hole where power runs down to the blue ray player, run it up and set your sat receiver there. Also you may want to consider getting an HDMI switch so that you can switch sources to the TV's. With my Dish sat RX i had to change out a switch that I had and just installed this. 3 inputs, SAT, BluRay and extra cable for the iPad. http://www.amazon.com/gp/product/B00...?ie=UTF8&psc=1

Comes with a remote but so far seems to be automatically switching, at least if I only have one input live.
__________________
Gary
2015 Classic
2015 GMC Sierra 2500HD Duramax
ProPride
NVPN
ghaynes755 is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2014, 01:42 PM   #5
Rivet Master
 
2016 30' Classic
Erie , Colorado
Join Date: Oct 2013
Posts: 1,245
Images: 1
Arctic if you have a manual dish then an iPhone app like SatFinder Pro will help as will one of the inline meters. I just got a Dish/Winegard Pathway X1 and it was seriously simple to use, at least after getting service setup. Set it on the ground or tripod stand reasonably level so that it can see the southern sky, start up the DISH unit, follow the on screen instructions and in about 5 minutes it has locked on. Uber easy. Use a cable to lock it down like you would for your generator or bring it inside at night or while gone. Very light weight.
__________________
Gary
2015 Classic
2015 GMC Sierra 2500HD Duramax
ProPride
NVPN
ghaynes755 is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2014, 02:34 PM   #6
3 Rivet Member
 
2014 30' Flying Cloud
Ponce Inlet , Florida
Join Date: Oct 2012
Posts: 166
In our 30 FC the cable was behind the radio. I had to remove the blue ray player and shelf to get at the access panel for the radio. There is a rats nest of wiring back there. I found the satellite cable it was just long enough to route back to the blue ray player shelf. With that said you have a 27fb so they may have run it to a different place.

If you have not picked it up yet have the dealer show you where the cable is. That way if its buried like mine was the dealer can do the work.
__________________
Beach Bum is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2014, 05:47 AM   #7
2 Rivet Member
 
Van1's Avatar
 
2014 27' Flying Cloud
New Bern , North Carolina
Join Date: Aug 2014
Posts: 58
Thank you Beach Bum that's a great idea.
__________________
Van1 is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2014, 07:34 PM   #8
2 Rivet Member
 
Van1's Avatar
 
2014 27' Flying Cloud
New Bern , North Carolina
Join Date: Aug 2014
Posts: 58
Quote:
Originally Posted by ghaynes755 View Post
If you slide out the Bluray player (couple of velcro tabs on the bottom in the front) the wire is usually tucked back inside that area. usually there is a hole where power runs down to the blue ray player, run it up and set your sat receiver there. Also you may want to consider getting an HDMI switch so that you can switch sources to the TV's. With my Dish sat RX i had to change out a switch that I had and just installed this. 3 inputs, SAT, BluRay and extra cable for the iPad. http://www.amazon.com/gp/product/B00...?ie=UTF8&psc=1

Comes with a remote but so far seems to be automatically switching, at least if I only have one input live.

Ghanes...it sounds like I need your technical support. Am I correct that I must remove the cable that goes from the Bluray player and connect that to the HDMI switch? Then connect the SAT cable to the HDMI and the Bluray player to the HDMI? Is it that simple?
__________________
Van1 is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2014, 07:42 PM   #9
Rivet Master
 
2016 30' Classic
Erie , Colorado
Join Date: Oct 2013
Posts: 1,245
Images: 1
Current cable plugged into the BluRay plugs into the HDMI switch OUT. You will need 2 new HDMI cables. One to go from the BluRay to Input 1 and another to go from the Sat RX to Input 2. So yep it is that simple as long as you have the cables.
__________________
Gary
2015 Classic
2015 GMC Sierra 2500HD Duramax
ProPride
NVPN
ghaynes755 is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2014, 07:44 PM   #10
2 Rivet Member
 
Van1's Avatar
 
2014 27' Flying Cloud
New Bern , North Carolina
Join Date: Aug 2014
Posts: 58
Thank you vey much!
__________________
Van1 is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2014, 09:32 AM   #11
Rivet Master
 
Arcticfox's Avatar

 
2013 28' Flying Cloud
Central , Saskatchewan
Join Date: Mar 2014
Posts: 1,026
Quote:
Originally Posted by ghaynes755 View Post
Arctic if you have a manual dish then an iPhone app like SatFinder Pro will help as will one of the inline meters. I just got a Dish/Winegard Pathway X1 and it was seriously simple to use, at least after getting service setup. Set it on the ground or tripod stand reasonably level so that it can see the southern sky, start up the DISH unit, follow the on screen instructions and in about 5 minutes it has locked on. Uber easy. Use a cable to lock it down like you would for your generator or bring it inside at night or while gone. Very light weight.
If I had this option I would just purchase one of the Winegard Pathway X1. That said - i'm told the Winegard Pathway don't work with our Canadian Providers like "Shaw" in there southern USA. I'm not sure if this is true, but I cannot take the chance of buying one and then finding out it is.... (So if anyone knows please chime-in)

Thanks

Doug
__________________
Trying to use my camera to create memories - not photographs!
Arcticfox is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2014, 10:14 PM   #12
3 Rivet Member

 
2015 30' Flying Cloud
2016 30' Classic
Covington , Louisiana
Join Date: Jan 2014
Posts: 176
Quote:
Originally Posted by ghaynes755 View Post
Current cable plugged into the BluRay plugs into the HDMI switch OUT. You will need 2 new HDMI cables. One to go from the BluRay to Input 1 and another to go from the Sat RX to Input 2. So yep it is that simple as long as you have the cables.
I also ordered the same switch box. I'm hooking up my tailgater tomorrow in my 30 ft flying cloud. I'm confused as to where the hdmi "switch out" is located. Is it ton the rear of the switch box or on the rear of the sat receiver? Thx.
__________________
Sjcjr is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2014, 11:30 PM   #13
Rivet Master
 
2016 30' Classic
Erie , Colorado
Join Date: Oct 2013
Posts: 1,245
Images: 1
It is on the switch box.
__________________
Gary
2015 Classic
2015 GMC Sierra 2500HD Duramax
ProPride
NVPN
ghaynes755 is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2015, 10:42 AM   #14
Tarry & Tammy
 
bluef150's Avatar
 
2015 20' Flying Cloud
Orleans , Massachusetts
Join Date: May 2015
Posts: 2
I have a flying cloud 20 and from these threads is sounds like setup requires blue ray plus hdmi splitter plus satilite receiver. Where do I find or how do I attach these three devices to power? Thanks folks!
__________________

__________________
bluef150 is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LP Gas Valve on 2014 Flying Cloud 27FB Van1 2009-2015 Flying Cloud 18 09-05-2014 03:36 PM
Fresh water tank drain for a 2014 Airstream 27fb Flying Cloud Van1 2009-2015 Flying Cloud 9 08-03-2014 12:46 PM
2010 Airstream Flying Cloud LIKE NEW!!!!! S2010 Airstream Flying Cloud LIKE NEW!!!! eBay Watch Airstreams on eBay 0 11-04-2010 04:40 PM
2010 Airstream Flying Cloud BRAND NEW!!!!! S2010 Airstream Flying Cloud BRAND NEW!! eBay Watch Airstreams on eBay 0 11-03-2010 04:50 PM


Virginia Campgrounds

Reviews provided by




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 12:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.

Airstream is a registered trademark of Airstream Inc. All rights reserved. Airstream trademark used under license to Social Knowledge LLC.