Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-28-2012, 04:31 PM   #1
1 Rivet Member
 
2004 19' Bambi
Johnston , Iowa
Join Date: Apr 2011
Posts: 9
Images: 2
Help!! Probably a newbie problem....

Hello everyone, so this past winter was the first time our Airstream was winterized, has been in Florida until this past winter. It is a 2006 19ft Bambi. Dealer did the winterization. Got her out this weekend and something weird is going on.

Filled the water tank up and went to start flushing the system. Water flows out of the galley sink faucet just fine. Toliet flushes just fine. Sink by toliet and the shower just drips, no pressure. I checked the lines under the bed and all 3 valves are open. I do not see any valve under the sink and when I checked in our manual I do not see that there are any valves anywhere else.

What am I missing? (Dealer is closed so i can't call them, plus you guys seem to be much friendlier)
__________________

__________________
tmsprout is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2012, 04:36 PM   #2
4 Rivet Member
 
Airstream12557's Avatar
 
2015 30' Flying Cloud
Currently Looking...
Evansville , Indiana
Join Date: Jul 2004
Posts: 279
Check your strainers on the faucets. Remove them and see if that corrected the flow. Sam
__________________

__________________
Airstream12557 is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2012, 05:02 PM   #3
Moderator
 
jcanavera's Avatar

 
2004 30' Classic Slideout
Fenton , Missouri
Join Date: Mar 2002
Posts: 9,002
Images: 143
Send a message via AIM to jcanavera Send a message via Skype™ to jcanavera
Just curious. I'm assuming you tried both hot and cold water? The thought comes to mind that you tested cold water at galley and of course the toilet. Possibility is you tried hot at the other sink and you have a valve in the wrong position.

Jack
__________________
Jack Canavera
STL Mo.
AIR #56
'04 Classic 30' S.O.,'03 GMC Savana 2500,'14 Honda CTX 700
jcanavera is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2012, 05:13 PM   #4
1 Rivet Member
 
2004 19' Bambi
Johnston , Iowa
Join Date: Apr 2011
Posts: 9
Images: 2
As far as i can tell there are only 3 valves, under the mattress, all are open. Water just drips, not much of a drip even, for both hot and cold at sink and shower. Hoping someone will know of another valve that I am missing. Both of these worked just fine last fall and I can not find anywhere that is leaking before the water gets to the sink/showerhead.
__________________
tmsprout is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2012, 05:25 PM   #5
Moderator
 
blmitch5's Avatar

 
2006 19' International CCD
Olathe , Kansas
Join Date: Oct 2009
Posts: 4,221
Images: 1
There should be a shut off under the sink. There is in my 06 Bambi. Look back close to the wall red hot white cold.
__________________
Get involved and sign up for a Rally!
http://www.airforums.com/forums/calendar.php
WBCCI 4973
blmitch5 is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2012, 05:29 PM   #6
Rivet Master
 
1974 Argosy 20
2014 20' Flying Cloud
Kooskia , Idaho
Join Date: Jul 2009
Posts: 4,591
I vote for plugged strainers on the faucets. Remove them and bet you will find them plugged up. Wash them clean, back in business.
__________________
idroba is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2012, 05:30 PM   #7
Rivet Master
 
1988 25' Excella
1987 32' Excella
Knoxville , Tennessee
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,164
Blog Entries: 1
My strainers have been so stopped up that water did not come out of the faucets.
__________________
Bill M. is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2012, 05:34 PM   #8
2 Rivet Member
 
bbqmama's Avatar
 
1967 20' Globetrotter
Broomfield , Colorado
Join Date: Sep 2011
Posts: 66
Blog Entries: 2
Quote:
Originally Posted by Bill M.
My strainers have been so stopped up that water did not come out of the faucets.
Ditto here - cleaned Them out and I had full flowing water nice again.
__________________
bbqmama is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2012, 06:00 PM   #9
1 Rivet Member
 
2004 19' Bambi
Johnston , Iowa
Join Date: Apr 2011
Posts: 9
Images: 2
Thanks everyone!! Checked out the strainers and they were clogged, gritty pink stuff. Don't know if that was from the antifreeze or if there was already grit there that the antifreeze colored but all is well now! Checked the galley sink and it was pretty bad as well btu water still came out, comes out with more pressure now.
__________________
tmsprout is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2012, 06:21 PM   #10
Moderator
 
blmitch5's Avatar

 
2006 19' International CCD
Olathe , Kansas
Join Date: Oct 2009
Posts: 4,221
Images: 1
Quote:
Originally Posted by tmsprout
Thanks everyone!! Checked out the strainers and they were clogged, gritty pink stuff. Don't know if that was from the antifreeze or if there was already grit there that the antifreeze colored but all is well now! Checked the galley sink and it was pretty bad as well btu water still came out, comes out with more pressure now.
Great! You might clean out the pump strainer as well. Mine was full of plastic shavings.
__________________

__________________
Get involved and sign up for a Rally!
http://www.airforums.com/forums/calendar.php
WBCCI 4973
blmitch5 is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



Virginia Campgrounds

Reviews provided by




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 02:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.

Airstream is a registered trademark of Airstream Inc. All rights reserved. Airstream trademark used under license to Social Knowledge LLC.