Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-20-2016, 10:14 AM   #1
Displaced Beach Bum
 
beachbouy's Avatar
 
2016 30' International
Texas Airstream Harbor , Texas
Join Date: Jan 2016
Posts: 151
Send a message via Skype™ to beachbouy
Atwood Jack occasionally won't work

Fuse good... no light, no operation... this has happened before and an hour later it works. Today again no light no work. Batteries good.

Airstream is 6 months old.
__________________

__________________
We drag Mitzi a 2016 International Serenity 30 with Goodyear Endurance shoes, with an Equal-i-zer 1000 yanked around with a 2015 GMC Yukon XL SLT 4x4, 5.3L V8 ECOTEC3, 3.92 axle, 6-speed auto WBCCI #6111 AIR #107335

beachbouy is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2016, 11:17 AM   #2
CRH
Rivet Master
 
1995 25' Excella
xxxxx , xxxxxx
Join Date: Apr 2015
Posts: 1,246
Sounds like a power connection problem. I would look for a corroded connector.
__________________

__________________
CRH is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2016, 11:19 AM   #3
Rivet Master
 
HowieE's Avatar
 
1991 34' Excella
Princeton , New Jersey
Join Date: Aug 2003
Posts: 6,814
Images: 12
If the light is also not working the first thing I would check is voltage on the line feeding the jack. If none there is a bad connection from the battery. If there is voltage there then check the bolts to the tongue as that is the path to ground.

Stick a straight pin in the wire and check voltage with a meter.
__________________
WBCCI 12156 AIR 3144 WACHUNG TAC NJ6
2004 Excursion 4x4
1991 34 ft. Excella +220,000 miles, new laminated flooring, new upholstery, new 3200 lbs axles

HowieE is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2016, 12:08 PM   #4
Rivet Puller
 
SeeMore's Avatar
 
2003 28' Safari S/O
Marietta , Georgia
Join Date: Jul 2010
Posts: 1,233
Images: 3
Not an unusual issue. Ensure all connections are tight and corrosion free. Try using a cover to keep moisture out over the long haul. It can be as simple as an inverted plastic baggy or as upscale as you want.
__________________
"Good judgement comes from experience. Experience comes from bad judgement."

Sirs Gawain & Galahad
Air #48582, S/SO #003, WBCCI #4584
SeeMore is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2016, 01:42 PM   #5
Displaced Beach Bum
 
beachbouy's Avatar
 
2016 30' International
Texas Airstream Harbor , Texas
Join Date: Jan 2016
Posts: 151
Send a message via Skype™ to beachbouy
I keep it covered with a waterproof plastic bag and a vinyl bag to keep the plastic from baking.
__________________
We drag Mitzi a 2016 International Serenity 30 with Goodyear Endurance shoes, with an Equal-i-zer 1000 yanked around with a 2015 GMC Yukon XL SLT 4x4, 5.3L V8 ECOTEC3, 3.92 axle, 6-speed auto WBCCI #6111 AIR #107335

beachbouy is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2016, 01:50 PM   #6
Rivet Master
 
SeaLevel's Avatar
 
2016 25' Flying Cloud
Jupiter , Florida
Join Date: Nov 2015
Posts: 715
My Atwood power jack motor failed within the first month, but it was a sudden thing where it worked fine and then completely quit. I only mention it because it sounds like you've looked at most everything else. Make sure you have what you need to operate it manually in case it does fail.
__________________
SeaLevel is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2016, 01:54 PM   #7
2 Rivet Member
 
MarkJUrban's Avatar
 
2016 30' International
Richfield , Ohio
Join Date: Feb 2016
Posts: 32
I am also having issues with my jack. It has an on/off switch, but it only turns on/off the light. I am able to retract/extract with the switch off.

Then we had a time it wasn't working and I used my sway bar to ground the trailer. It then worked.

It's on my list for repairs
__________________
MarkJUrban is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2016, 11:19 AM   #8
3 Rivet Member
 
Currently Looking...
jackson center , Ohio
Join Date: Jan 2011
Posts: 157
Quote:
Originally Posted by beachbouy View Post
Fuse good... no light, no operation... this has happened before and an hour later it works. Today again no light no work. Batteries good.

Airstream is 6 months old.
I would make sure you have a good ground at the Jack base and coupler. The first area to check since the problem comes and goes.Remove one of the bolts and re-install making sure there is no rust.
__________________
Schu is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2016, 11:42 AM   #9
Rivet Master
 
airdreamers's Avatar
 
1985 25' Sovereign
Venice/Nokomis , Florida
Join Date: May 2009
Posts: 645
Images: 14
Seems like a problem for the Mother Ship in Jackson Center to correct. By the number of issues with the jack, they need to be contacted and told that they need to deal with as soon as possible, since this is unacceptable. I would be steaming.
__________________
Bill and Janice, We're lovin' it! (Airstreaming)

Airdreamers

WBCCI #8880
AIR #41310
airdreamers is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2016, 11:46 AM   #10
Rivet Master
 
Howard L.'s Avatar
 
2012 30' Flying Cloud
San Antonio , Texas
Join Date: Jul 2012
Posts: 591
Quote:
Originally Posted by beachbouy View Post
Fuse good... no light, no operation... this has happened before and an hour later it works. Today again no light no work. Batteries good.

Airstream is 6 months old.
If you did not change out the fuse, change it and make sure the inline sleeve contacts are clean with solid connections at both ends. If an inline glass fuse has a loose end cap, it will act like that.
__________________
Howard L. is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2016, 11:54 AM   #11
2 Rivet Member
 
Thiatt55's Avatar
 
2016 30' Flying Cloud
Truckee , California
Join Date: Dec 2014
Posts: 28
Jack problems

I have had many of the same problems discussed here. I believe I have now found that it is caused by a loose fuse. The inline fuse right at the jack.

Anytime this happens I squeeze the fuse holder together to make better contact and for some time it has always resolved the issue.

Over the 3 years I have owned my 25 FB FC I have had several issues and I bet 75% of these have been related to fuses.

Lets see I had problems with the range hood, Fantastic fans and, of course, the jack and don't get me started on the refrigerator.
__________________
Thiatt55 is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2016, 01:26 PM   #12
Rivet Master
 
2017 30' Classic
Anna Maria , Florida
Join Date: Apr 2014
Posts: 852
Quote:
Originally Posted by beachbouy View Post
Fuse good... no light, no operation... this has happened before and an hour later it works. Today again no light no work. Batteries good.

Airstream is 6 months old.

I had the same issue. What I found was that the negative wire connections are fastened to the gear housing, which is aluminium, and they got corroded. Just cleaned them up and reattached them and it is working fine. It has become an annual maintenance chore.
__________________
franklyfrank is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2016, 02:07 PM   #13
Rivet Master
 
2014 20' Flying Cloud
Long Island , New York
Join Date: Jun 2015
Posts: 6,363
Often a problem with the ground wire IMO. Disassemble and make sure metal to metal contact is good.
__________________
OTRA15 is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2016, 02:45 PM   #14
Displaced Beach Bum
 
beachbouy's Avatar
 
2016 30' International
Texas Airstream Harbor , Texas
Join Date: Jan 2016
Posts: 151
Send a message via Skype™ to beachbouy
Went over to our AS and checked the fuse which is good... no corrosion on connections and i keep it covered with a waterproof/sunlight proof bag. Guess it is time to call the mothership and complain again. The problem being under warranty it is a three hour roundtrip drive and was just there a month ago.

Three weeks ago I contacted Airstream Customer Relations about the recall on the LP regulator... they agreed to ship to local repair shop and I have to pay and get reimbursed... Still has not shipped!
__________________

__________________
We drag Mitzi a 2016 International Serenity 30 with Goodyear Endurance shoes, with an Equal-i-zer 1000 yanked around with a 2015 GMC Yukon XL SLT 4x4, 5.3L V8 ECOTEC3, 3.92 axle, 6-speed auto WBCCI #6111 AIR #107335

beachbouy is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Toilet Closure Sticks "Open" Occasionally ddrinks Plumbing - Systems & Fixtures 6 09-17-2015 12:14 PM
Suburban Heater Blowing Cold Air occasionally Cody Madison Furnaces, Heaters, Fireplaces & Air Conditioning 3 11-20-2014 04:39 PM
Water heater goes out occasionally... steveirving Water Heaters, Filters & Pumps 12 10-24-2013 07:06 AM
elec jack won't work, manual override won't budge? Randjg1 Jacks, Stabilizers, Lifting and Leveling 17 07-04-2009 10:19 AM
New electric jack only works occasionally Zmod Jacks, Stabilizers, Lifting and Leveling 3 06-14-2004 09:09 PM


Virginia Campgrounds

Reviews provided by




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 01:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.

Airstream is a registered trademark of Airstream Inc. All rights reserved. Airstream trademark used under license to Social Knowledge LLC.