Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-21-2016, 03:03 PM   #15
Rivet Master
 
SeaLevel's Avatar
 
2016 25' Flying Cloud
Jupiter , Florida
Join Date: Nov 2015
Posts: 715
Quote:
Originally Posted by beachbouy View Post
Three weeks ago I contacted Airstream Customer Relations about the recall on the LP regulator... they agreed to ship to local repair shop and I have to pay and get reimbursed... Still has not shipped!
Check with the local repair shop. Airstream shipped mine there instead of to me which I thought they were going to do. I understand why they did it that way, but they didn't make it clear that that's what they were going to do.
__________________

__________________
SeaLevel is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2016, 12:30 PM   #16
Rivet Master
 
2017 30' Classic
Anna Maria , Florida
Join Date: Apr 2014
Posts: 852
Quote:
Originally Posted by franklyfrank View Post
I had the same issue. What I found was that the negative wire connections are fastened to the gear housing, which is aluminium, and they got corroded. Just cleaned them up and reattached them and it is working fine. It has become an annual maintenance chore.
BTW, I forgot to mention that the old style inline fuse Housing is a big problem. Next time try jiggling it while you hold the toggle switch in the on position. I finally got so disgusted with it that changed it to the newer Spade style fuse holder. You can pick one up on most Automotive stores for under ten bucks.
Problem went away.
__________________

__________________
franklyfrank is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2016, 07:17 PM   #17
3 Rivet Member
 
2016 30' Classic
Santa Rosa , California
Join Date: Apr 2015
Posts: 143
I initially had a similar "problem" with our 2016 Classic. I soon discovered the jack does not receive power unless the Use/Store switch inside the AS is switched to "Use". I didnt think to check this initially because, in our prior Flying Cloud, the jack always had power regardless of the position of the Use/Store switch.

This may be unrelated, but before we picked up our new Classic, I had the dealer add manual cable disconnectors on the battery terminals so we could completely disconnect the battery and avoid parasitic power losses.
__________________
phann is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2016, 07:46 PM   #18
Rivet Master
 
Llando88's Avatar
 
2016 30' Flying Cloud
Tampa , Florida
Join Date: Jun 2015
Posts: 655
Quote:
Originally Posted by airdreamers View Post
Seems like a problem for the Mother Ship in Jackson Center to correct. By the number of issues with the jack, they need to be contacted and told that they need to deal with as soon as possible, since this is unacceptable. I would be steaming.
You would think.

I called JC from Austin TX when my power jack had issues. Basically, they told me to pound sand, and I needed to contact Atwood, which I did.
__________________
2016 30' Flying Cloud / 2016 Ram 2500 Diesel 4x4

“Character is doing the right thing when nobody’s looking. There are too many people who think that the only thing that’s right is to get by, and the only thing that’s wrong is to get caught.” - J.C. Watts Jr.
Llando88 is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2016, 08:57 PM   #19
4 Rivet Member
 
2016 30' Flying Cloud
Oviedo , Florida
Join Date: Jan 2005
Posts: 262
Images: 1
Quote:
Originally Posted by phann View Post
I initially had a similar "problem" with our 2016 Classic. I soon discovered the jack does not receive power unless the Use/Store switch inside the AS is switched to "Use". I didnt think to check this initially because, in our prior Flying Cloud, the jack always had power regardless of the position of the Use/Store switch.
Odd - my 2016 Flying Cloud has the jack wired directly to the battery terminal. Surprising that the Classics would be wired differently on this. The jack doesn't draw current unless it is in use (or the light is on), so I'm not sure what the thinking was.
__________________
Keith & Barb
2016 30' Flying Cloud
2016 Ram 2500 diesel
Southeastern Camping Unit, WBCCI #1675
khollister is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2016, 11:59 PM   #20
3 Rivet Member
 
2016 30' Classic
Santa Rosa , California
Join Date: Apr 2015
Posts: 143
Khollister I agree, it does seem odd. Im wondering if the dealer could have made some sort of wiring change when they added the battery terminal disconnect knobs - before we took delivery. I will look tomorrow to see if I can trace where the jack wiring actually connects.
__________________
phann is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2016, 09:31 AM   #21
Slide Out Society #001
 
GCinSC2's Avatar
 
2007 30' Classic S/O
Somewhere , South Carolina
Join Date: Apr 2010
Posts: 2,054
Seems like a rash of Jack issues on the forum lately.

I installed a Husky over 3 years ago, it's just doing its job, zero issues.

And a ground wire? Doesn't it ground thru the mounting bolts to the frame?
__________________
S/OS #001
2005 Dodge Ram 2500 5.9L 6 Speed
16" Michelins, Hi Spec Wheels, Max Brake, Carslile Actuator, Equal-i-zer, Dill TPMS. Campfire cook.
GCinSC2 is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2016, 09:58 AM   #22
Rivet Master
 
2014 20' Flying Cloud
Long Island , New York
Join Date: Jun 2015
Posts: 6,363
Quote:
Originally Posted by GCinSC2 View Post
Seems like a rash of Jack issues on the forum lately.

I installed a Husky over 3 years ago, it's just doing its job, zero issues.

And a ground wire? Doesn't it ground thru the mounting bolts to the frame?
Yes, some ground this way, and it is often the problem IMO. People check that they have an OK hot leg, but miss the other have of the equation.
__________________
OTRA15 is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2016, 01:39 PM   #23
3 Rivet Member
 
2016 30' Classic
Santa Rosa , California
Join Date: Apr 2015
Posts: 143
Ok I'm an idiot! Our 2016 Classic Atwood jack is wired directly to the battery, same as other models. And the jack works regardless of the Use/Store switch position. My dirty battery terminal disconnects were not allowing power to the jack - now they are clean, all is well.
__________________

__________________
phann is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Toilet Closure Sticks "Open" Occasionally ddrinks Plumbing - Systems & Fixtures 6 09-17-2015 12:14 PM
Suburban Heater Blowing Cold Air occasionally Cody Madison Furnaces, Heaters, Fireplaces & Air Conditioning 3 11-20-2014 04:39 PM
Water heater goes out occasionally... steveirving Water Heaters, Filters & Pumps 12 10-24-2013 07:06 AM
elec jack won't work, manual override won't budge? Randjg1 Jacks, Stabilizers, Lifting and Leveling 17 07-04-2009 10:19 AM
New electric jack only works occasionally Zmod Jacks, Stabilizers, Lifting and Leveling 3 06-14-2004 09:09 PM


Virginia Campgrounds

Reviews provided by




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 01:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.

Airstream is a registered trademark of Airstream Inc. All rights reserved. Airstream trademark used under license to Social Knowledge LLC.