Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-25-2012, 08:05 PM   #1
2 Rivet Member
davidlaxson's Avatar
Join Date: Jun 2003
Posts: 29
Univolt to Powermax Boondocker and FB-9 control panel on 1972 Ambassador

Has anyone replaced their old Univolt with the Powermax Boondocker 45 and new control panel ? If so any suggestion on wiring to the new FB-9 ?

Specifically where do I hook up the 2 wires from my old fuse panel ( far left larger fuses : AGU 40 & AGU 50 ) onto the new FB-9 ? see pic. Dsc01680 of old Airstream panel. Note: the top AGU 40 is a blue wire and the bottom AGU 50 is a black wire. How about the 2 bottom middle Ammeter wires ( on copper bar ) ? And lastely the far right " Power On Gray SFE4 . I'll also include a picture of the back of the 1972 panel that shows the + , - and what ever the connection is for the Fray SFE 4 ( middle of the panel and to the left ).

Thanks for any input !
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC01680.jpg
Views:	100
Size:	281.2 KB
ID:	149568   Click image for larger version

Name:	DSC01681.jpg
Views:	80
Size:	184.6 KB
ID:	149569  

Click image for larger version

Name:	DSC01679.jpg
Views:	82
Size:	268.6 KB
ID:	149570  

davidlaxson is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2012, 01:52 PM   #2
2 Rivet Member
1975 29' Ambassador
Eugene , Oregon
Join Date: May 2009
Posts: 22
Images: 3
I was hoping you'd gotten some responses to this as I need to replace the Univolt on my '75 Ambassador. Did you get it figured out?

ovrteakettle is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2012, 03:19 PM   #3
Rivet Master
TG Twinkie's Avatar
1974 Argosy 26
Morrill , Nebraska
Join Date: Nov 2009
Posts: 4,676
Images: 2
Blog Entries: 5

If you could post some pics of the Control Panel FB-9. I think we can help you out. I couldn't find any reference to the control panel on the internet. So I don't know what is incorporated in this panel.
Please note: the copper bar on the old fuse panel is the shunt for the ammeter. If you want the old ammeter to work you will need this shunt. If your new panel has a shunt, it may not match the old ammeter.
Knowledge: "A gift to be shared. A treasure to receive."
TG Twinkie is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2012, 03:30 PM   #4
Site Team
azflycaster's Avatar
1975 25' Tradewind
Dewey , Arizona
Join Date: Mar 2005
Posts: 12,038
Images: 62
Blog Entries: 1
The 40 amp on the left is another DC circuit out and doubles as input from your Truck. The power on will not be used with new setups since your converter does not support this function.

The 50 amp line is from the battery(+) and would be connected on one of the main (+) lugs on the top. You should get an inline fuse for this since the new panel does not have one for this line.


WBCCI President 2016-2017
azflycaster is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2012, 08:21 PM   #5
2 Rivet Member
davidlaxson's Avatar
Join Date: Jun 2003
Posts: 29
Yep, I got no replies so I matched up all the " - " and " + " and low and behold it all worked ! I did have the radio hooked up wrong, but I moved it from from the " -" to the " +" and heard music . The nice thing now is I don't have to listen to the constant humming of the converter as the new Boondocker is quite. I'm no electrician, but it was a simpler project than I originally thought. Best of luck and let me know if I can help.

davidlaxson is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2012, 06:39 AM   #6
1 Rivet Member
1974 27' Overlander
Perryville , Missouri
Join Date: Jun 2012
Posts: 12
Images: 6
Did all the guages in your control panel work also? I just wired mine up ('74 overlander), and it seems that the control panel is not working properly. I am using the shunt from the original univolt distribution panel, and it appears the ammeter is working properly, and the exhaust fan over the stove is working, but nothing else on the control panel is.
ericc is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2012, 04:53 PM   #7
2 Rivet Member
davidlaxson's Avatar
Join Date: Jun 2003
Posts: 29
Ericc, I don't use the control panel gauges. However all my appliances, lights ect. worked after the install . I maybe a loose wire.

Best of luck,


davidlaxson is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Virginia Campgrounds

Reviews provided by

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 11:10 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.

Airstream is a registered trademark of Airstream Inc. All rights reserved. Airstream trademark used under license to Social Knowledge LLC.