Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-18-2013, 11:16 AM   #1
1 Rivet Member
 
1974 27' Overlander
rochester , Michigan
Join Date: Feb 2011
Posts: 13
12volt system

My 1974 overlander is only getting power when plugged in. I had the battery checked and it is fine(95% charge).Any idea of where to look next? Thanks
__________________

__________________
freerider is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2013, 12:06 PM   #2
Moderator
 
DKB_SATX's Avatar

 
2017 26' Flying Cloud
1976 Argosy 28
Alamo Heights , Texas
Join Date: Aug 2006
Posts: 6,401
Images: 1
Blog Entries: 7
Make sure the battery cables are installed securely at both ends, check for fuses in the current path from the batteries to the fuse block (making sure the fuses are good AND the connections are good.)

Do you have an old 12V converter with built-in fuses? Or do you have a separate fuse block?
__________________

__________________
David

Zero Gravitas 2017 Flying Cloud 26U | Il Progetto 1976 Argosy 28 Center Bath | WBCCI# 15566

He has all of the virtues I dislike and none of the vices I admire. Sir Winston Churchill
DKB_SATX is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2013, 12:08 PM   #3
Figment of My Imagination
 
Protagonist's Avatar
 
2012 Interstate Coach
From All Over , More Than Anywhere Else
Join Date: Dec 2011
Posts: 10,300
Quote:
Originally Posted by freerider View Post
My 1974 overlander is only getting power when plugged in. I had the battery checked and it is fine(95% charge).Any idea of where to look next? Thanks
On the theory of "check the easy things first," make sure the battery disconnect is set to "on" or "use" (whichever label it uses for the power-on position).

Then, if that doesn't solve the problem, check the fuse for the converter or inverter/charger, whichever it is you have.

If that doesn't solve the problem either, then cleck back in and someone who knows better than me will chime in with the next step.

On edit: Looks like someone already has!
__________________
WBCCI #1105
TAC LA-4

My Google-Fu is strong today.
Protagonist is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2013, 12:17 PM   #4
Rivet Master
 
arodriguez60's Avatar
 
1959 22' Flying Cloud
1969 25' Tradewind
1983 34' Limited
fairview , New Mexico
Join Date: Mar 2005
Posts: 574
Images: 85
On the early 70 models there were fuses on the battery cables . a fuse for both neg and positive. On later models they put the fuses in the fuse box.
__________________



Avion C11
1959 Flying Cloud
1969 Tradewind
1973 Safari
1983 34 ft Limited
2004 F250 superduty ext cab
2014 F350 longbed superduty crewcab
arodriguez60 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
12v


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



Virginia Campgrounds

Reviews provided by




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 10:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.

Airstream is a registered trademark of Airstream Inc. All rights reserved. Airstream trademark used under license to Social Knowledge LLC.