Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-15-2011, 01:51 PM   #1
1 Rivet Member
 
female.nomad's Avatar
 
1962 16' Bambi
Savannah , Georgia
Join Date: Feb 2011
Posts: 10
Images: 4
light not working in 1962 Bambi (only 110 side)

The light fixture closest to the door seems to have fried itself. When I first plugged the trailer into electricity and tried to turn the light on, sparks flew from the receptacle on the electrical side and now there are dark purple burn marks on both the inside of the fixture and the receptacle cover. This is the 2nd time I have had a problem with this particular fixture. Last time, I paid a guy $200 to fix it (all he did was tell me that a piece of the wiring had been screwed into and that he removed it). Trying to save myself some money and time this go 'round. I've already removed all of the screws, taken the cover off to check if anything was loose/dangling or whatnot and none of those helped to get it working. Any further advice for me?...
__________________

__________________
female.nomad is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2011, 01:53 PM   #2
Rivet Master
 
wkerfoot's Avatar
 
1979 23' Safari
1954 29' Liner
Orange , California
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,667
Check the breaker box, if you had sparks, you probably tripped a breaker.

Bill

Quote:
Originally Posted by female.nomad View Post
The light fixture closest to the door seems to have fried itself. When I first plugged the trailer into electricity and tried to turn the light on, sparks flew from the receptacle on the electrical side and now there are dark purple burn marks on both the inside of the fixture and the receptacle cover. This is the 2nd time I have had a problem with this particular fixture. Last time, I paid a guy $200 to fix it (all he did was tell me that a piece of the wiring had been screwed into and that he removed it). Trying to save myself some money and time this go 'round. I've already removed all of the screws, taken the cover off to check if anything was loose/dangling or whatnot and none of those helped to get it working. Any further advice for me?...
__________________
Bill Kerfoot, WBCCI/VAC/CAC/El Camino Real Unit #5223
Just my personal opinion
1973 Dodge W200 PowerWagon, 1977 Lincoln Continental, 2014 Dodge Durango
1979 23' Safari, and 1954 29' Double Door Liner Orange, CA

http://billbethsblog.blogspot.com/
wkerfoot is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
1962, 1962 bambi, blowout, electrical, light fixture


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Humphrey gas light not working properly bmklawt LP Gas, Piping, Tanks & Regulators 6 12-05-2011 10:58 AM
Door knob not working on 1962 Bambi female.nomad Doors & Locks 4 11-11-2011 06:00 PM
Street side brake light not working w/ running lights on NicheVintage Lights - Interior & Exterior 7 08-23-2011 06:54 AM
Electric working with battery not with 110 TX_DB Electrical - Systems, Generators, Batteries & Solar 11 04-24-2011 08:19 PM
License plate light not working worksology Lights - Interior & Exterior 7 04-08-2011 06:05 AM


Virginia Campgrounds

Reviews provided by




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 08:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.

Airstream is a registered trademark of Airstream Inc. All rights reserved. Airstream trademark used under license to Social Knowledge LLC.