Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-06-2010, 06:21 PM   #1
1 Rivet Member
 
mikesplace's Avatar
 
1977 Argosy Minuet 6.0 Metre
1974 25' Tradewind
Apache Junction , Arizona
Join Date: Feb 2007
Posts: 14
W.H. Pilot Will Not Lite

I have a new Atwood GGA-7 manual lite water heater. It was installed last fall and not used from Nov to April first. Its ran fine for the past month, then twice the pilot was out and the second time, I'm unable to get it lit again. I have used a lighter to heat the TC and the gas valve does open and I can light the main burner. after a heat cycle it shuts off. There is no gas being released to the pilot, Its a hundred miles one way to a service center. I know there's a lot of, hands on, experienced owner's on this forum. I would very much appreciate any assistance to diagnose and what I can do to repair.. I live in my Airstream all summer, I do need hot water.
__________________

__________________
mikesplace is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2010, 07:26 PM   #2
4 Rivet Member
 
arcamedies's Avatar
 
1993 30' Excella
Lakeland , Florida
Join Date: Nov 2009
Posts: 343
Images: 69
Blog Entries: 5
You may very well have the dreaded spider in the pilot tube problem. When I fired mine up 2 months ago I noticed the same problem and found a little critter built a nest in the pilot. One telltale sign was yellow flame came out of the air hole before the thermocouple. The tube assembly is easily removed and with light pressure from an air nozzle it went foop and the little white ball (nest) popped out, it works fine now.

Another long shot is for some reason the thermocouple has gone bad, but not likely.
__________________

__________________
arcamedies is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2010, 09:11 PM   #3
Rivet Master
 
1976 25' Caravanner
Vintage Kin Owner
Campton , New Hampshire
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,113
I'll second the pilot tube , it doesn't take much to block it.
__________________
ticki2 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2010, 09:48 PM   #4
1 Rivet Member
 
mikesplace's Avatar
 
1977 Argosy Minuet 6.0 Metre
1974 25' Tradewind
Apache Junction , Arizona
Join Date: Feb 2007
Posts: 14
OK, thanks for you replies. Its a hundred miles, one way, to an RV/Atwood Service, and no local RV repair where I'm camped out. Tomorrow I will take the assembly off and make sure the tubes are clear. Any other thought as to what the problem might be?.
__________________
mikesplace is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pell lite kbw0221 Lights - Interior & Exterior 7 10-16-2010 06:14 PM
lite up the Lucite ScottW Doors & Locks 4 12-10-2008 06:41 PM
Can the pilot light on the Fridge be manually lite? mountainman1 Refrigerators 7 09-24-2007 01:01 PM
sealand lite problems emanon25 Sinks, Showers & Toilets 12 08-31-2004 01:43 AM
Thin Lite Install Pick Lights - Interior & Exterior 8 07-27-2003 12:45 PM


Virginia Campgrounds

Reviews provided by




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 09:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.

Airstream is a registered trademark of Airstream Inc. All rights reserved. Airstream trademark used under license to Social Knowledge LLC.