Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-13-2006, 01:22 PM   #1
4 Rivet Member
 
starflyte1's Avatar
 
2007 25' Safari FB SE
Lady Lake , Florida
Join Date: Sep 2006
Posts: 355
Question water pressure

We are working on our new to us 1999 28' Excella.

We have water pressure in the shower and toilet, but no water pressure in either sink. This is true using either the pump or city pressure. We have the books, but still can't find the valves.

What are we missing?

Thanks!
Pat
__________________

__________________
starflyte1 is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2006, 02:40 PM   #2
Rivet Master
 
peegreen's Avatar
 
1998 31' Excella 1000
South Berwick , Maine
Join Date: Apr 2006
Posts: 707
Check the screens in the aerators for mineral deposits that block the flow. Even while winterizing yesterday, I had blocked air flow from the kitchen faucet and the toilet sprayer due to material buildup.
__________________

__________________
WBCCI 24291
New England Unit
Metropolitan NY Unit
peegreen is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2006, 03:24 PM   #3
4 Rivet Member
 
starflyte1's Avatar
 
2007 25' Safari FB SE
Lady Lake , Florida
Join Date: Sep 2006
Posts: 355
The screens were blocked! Amazing how much sand was in them. We had water for a very short time and then it stopped, so there must be another blockage, maybe in the pump.

We will check further in the morning.

Thanks!

Pat
__________________
starflyte1 is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2006, 07:41 PM   #4
Rivet Master
 
peegreen's Avatar
 
1998 31' Excella 1000
South Berwick , Maine
Join Date: Apr 2006
Posts: 707
Most pumps have an in line inlet filter/screen. Good time to clean that out as well.
__________________
WBCCI 24291
New England Unit
Metropolitan NY Unit
peegreen is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2006, 09:50 AM   #5
4 Rivet Member
 
starflyte1's Avatar
 
2007 25' Safari FB SE
Lady Lake , Florida
Join Date: Sep 2006
Posts: 355
I'm following the other thead on this matter too. We have checked everything we can find to check but still no pressure.

Pat
__________________
starflyte1 is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2006, 01:07 PM   #6
4 Rivet Member
 
starflyte1's Avatar
 
2007 25' Safari FB SE
Lady Lake , Florida
Join Date: Sep 2006
Posts: 355
We have water pressure!!

After taking the pump apart several times, we took it out, put water in a tube and hooked pump up to battery. It worked, so we put it back in the AS and it is now working!!!! We have water pressure! Must have needed a good shaking or something.

I do not know when the water system was last used for sure, but I thought about 6 months ago.

Thanks for all the suggestions. Our water system is free of sand and is working!

Pat
__________________

__________________
starflyte1 is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
toilet doesn't hold water.... Chuck Sinks, Showers & Toilets 12 10-08-2002 11:03 AM
Low water pressure in Excella murf Fresh Water Systems 7 09-04-2002 08:12 AM
Finding water leaks FrankR Plumbing - Systems & Fixtures 0 06-27-2002 09:36 AM
Replace copper water lines in '61 Bambi 61BambiCanada Fresh Water Systems 1 05-22-2002 07:04 AM
Flushing Black Water Tank ViewRVs General Motorhome Topics 3 05-16-2002 03:59 PM


Virginia Campgrounds

Reviews provided by




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 01:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.

Airstream is a registered trademark of Airstream Inc. All rights reserved. Airstream trademark used under license to Social Knowledge LLC.