Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-10-2012, 03:52 PM   #1
4 Rivet Member
Commercial Member
 
Castaway's Avatar
 
2012 25' FB Flying Cloud
Celina , Ohio
Join Date: Jul 2010
Posts: 353
Images: 3
No brake signal to trailer

Here is what happened:
I forgot to remove the 7 pin connector from the TV before pulling away
This is the problem:
No signal is being sent from the brake controller to the brakes on the AS. The controller shows NC for no connection and AS brakes will not work when using the hand control. The turn signals, tail lights and brake lights all work on the trailer.
What I have done so far:
Stopped at Camping World where they tested the signal coming from the TV and it is working. I also checked the connections in the AS where the cord meets the internal wires of the AS. I am only getting a very weak signal (using a tester not a volt meter) where the light blue wire joins the darker blue brake wires when the brakes are applied.
Question:
Do I need to replace the 7 pin connector cord?

Gary
__________________

__________________
Castaway is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2012, 03:58 PM   #2
Rivet Master
 
SteveH's Avatar
 
2005 39' Land Yacht 390 XL 396
Common Sense , Texas
Join Date: Sep 2007
Posts: 5,311
Gary, The odds are the wire in the trailer side 7pin connector is pulled off. If you have one that you can take apart, you should be able to put it back under the terminal. If it is moulded in one piece, you will probably have to replace it.
__________________

__________________
SteveH is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2012, 12:27 PM   #3
CLOUDSPLITTER "Tahawas"
 
ROBERT CROSS's Avatar

 
2003 25' Classic
Zanadude Nebula , WNY
Join Date: Jun 2007
Posts: 11,153
Images: 1
Temporarily by-pass the 7-way. Take a jumper and connect the trailer and TV blue brake wires.

Bob
__________________
PFC.....

“After all these years the reason I continue to love Thanksgiving.....I still sit at the kids table.”
RLC

Sandra wanted to go to Cleveland on vacation,
but I’m the Husband, so we went to Cleveland.
RLC
ROBERT CROSS is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My journey to Airstream 'Mothership' THEPILL On The Road... 189 08-02-2017 08:04 PM
Driver side brake lights do not work 82 excella General Repair Forum 17 03-16-2012 04:40 PM
Attending to our "To Do" list aircampr 2005 and newer - Bambi all models 15 03-11-2012 10:46 PM
What will it take to fix this? Olivebranch Ribs, Skins & Rivets 17 03-11-2012 07:02 PM
No RV yet but got the urge..... blacktruck Member Introductions 10 03-10-2012 07:31 AM


Virginia Campgrounds

Reviews provided by




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 12:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.

Airstream is a registered trademark of Airstream Inc. All rights reserved. Airstream trademark used under license to Social Knowledge LLC.