Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-17-2018, 12:54 PM   #1
1 Rivet Member
 
Currently Looking...
Delta , Pennsylvania
Join Date: Jun 2017
Posts: 11
Collins Subwoofer

2017 27FB Flying Cloud, last trip out subwoofer was making so much distortion I pulled out the jack wires, didn't have time to investigate. Now at home reconnected jacks and nothing, doesn't seem to be working at all . Any one else had the issue. Collins IC100 subwoofer.
__________________

Tbuck is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2018, 06:40 PM   #2
4 Rivet Member
 
Mattirs's Avatar

 
2016 25' Flying Cloud
Fairfield , California
Join Date: Sep 2016
Posts: 493
For the distortion, there are two adjustments one being the volume which I turned down. The other is the by pass range, which I adjusted downward cutting the higher frequencies off. This improved the sound significantly. You will need to adjust the bass on the radio by turning it down also.

As for getting it to work again, story can't help you. Degree is in music not electrical engineering.

Matti
__________________

Mattirs is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2018, 04:48 AM   #3
2 Rivet Member
 
2018 27' Globetrotter
1993 30' Excella
Flushing , Michigan
Join Date: Feb 2009
Posts: 44
Not sure if this helps, but here is my story. The Polk audio system in our new Globetrotter does not work, even after the dealer swapped the unit out for a different new unit--they are working on it now. I should note that the Polk unit LOOKS like it is working from the display. I did take a couple of photos of the backside of the subwoofer and it does appear that two white wires that go into the "block/connection" are cut--is this the problem?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_1875.jpg
Views:	17
Size:	428.2 KB
ID:	314375   Click image for larger version

Name:	IMG_1879.jpg
Views:	18
Size:	507.1 KB
ID:	314376  

steve46 is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2018, 02:31 AM   #4
1 Rivet Member
 
Currently Looking...
Delta , Pennsylvania
Join Date: Jun 2017
Posts: 11
Quote:
Originally Posted by steve46 View Post
Not sure if this helps, but here is my story. The Polk audio system in our new Globetrotter does not work, even after the dealer swapped the unit out for a different new unit--they are working on it now. I should note that the Polk unit LOOKS like it is working from the display. I did take a couple of photos of the backside of the subwoofer and it does appear that two white wires that go into the "block/connection" are cut--is this the problem?
Mine are cut also, it worked fine for almost a year.
Thanks for you input.
Tbuck is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Collins subwoofer lkuzel Audio, Video & TV 3 10-30-2017 09:29 AM
Collins 8" Subwoofer IC 100 WanderStream Airstream Classifieds 0 12-13-2015 02:11 PM
Looking for someone in Fort Collins,Co who works on air streams Colleenwl Hitches, Couplers & Balls 5 02-24-2015 12:53 PM
Ft. Collins, CO campgrounds?? gowest1969 On The Road... 12 10-12-2014 07:44 AM
Fort Collins to Phoenix azflycaster On The Road... 12 11-12-2009 01:03 PM


Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by the Airstream, Inc. or any of its affiliates. Airstream is a registered trademark of Airstream Inc. All rights reserved. Airstream trademark used under license to Social Knowledge LLC.




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 03:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.