Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-15-2005, 03:55 PM   #1
Airstreamin and luvin it
Commercial Member
 
Devoman's Avatar

 
2005 25' Safari
Northwest Panhandle , The Sunshine State/WBCCI 6637
Join Date: Jul 2005
Posts: 1,524
Images: 2
LED Trailer & Brake warning fix for Touaregs.

Here is a fix for the Touaregs out there that have the warning problem.It is just using a couple of resistors.I put in the 1 watt resistors and so far they are working well.
__________________

__________________
CHANGE IS GOOD.LIFE IS GREAT!
It just cant get any better than that.


Devoman is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2005, 04:16 PM   #2
Airstreamin and luvin it
Commercial Member
 
Devoman's Avatar

 
2005 25' Safari
Northwest Panhandle , The Sunshine State/WBCCI 6637
Join Date: Jul 2005
Posts: 1,524
Images: 2
Sorry

Here are the pics.I just connected one wire to the bron and the other to the red one.I then connected the two together to one wire and grounded it and the warnings went away.Pretty cool.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	P9151677.JPG
Views:	175
Size:	95.5 KB
ID:	14645   Click image for larger version

Name:	P9151676.JPG
Views:	157
Size:	96.5 KB
ID:	14646  

Click image for larger version

Name:	P9151672.JPG
Views:	143
Size:	97.0 KB
ID:	14647   Click image for larger version

Name:	P9151668.JPG
Views:	148
Size:	82.1 KB
ID:	14648  

Click image for larger version

Name:	P9151667.JPG
Views:	142
Size:	79.7 KB
ID:	14649  
__________________

__________________
CHANGE IS GOOD.LIFE IS GREAT!
It just cant get any better than that.


Devoman is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2005, 04:25 PM   #3
Airstreamin and luvin it
Commercial Member
 
Devoman's Avatar

 
2005 25' Safari
Northwest Panhandle , The Sunshine State/WBCCI 6637
Join Date: Jul 2005
Posts: 1,524
Images: 2
Mod

I just got this from my Tech at the dealership.It seems VWOA has a fix for this and he e-mailed this to me.Here it is.No more warning signs anymore.
Here is the e-mail.

Daniel,

I hope that this helps. Remember that these resistors need to be metal oxide and from what engineering was telling VWoA these should be 3 watt. I know that we have used 1 watt type from Radio Shack and they work sufficiently in the past.

Please keep in mind that you have to identify what wires are what on your harness. They may vary depending on the manufacturer of the harness adaptor. I would assume that any LED light needs to be modified for correct operation. As I mentioned to you I would modify the adaptor "pig tail" harness so that the trailer would work properly on another vehicle and also that if you use another trailer with regular lights on this Touareg that it will also work properly.

If you need any more information about this fix, send me a e-mail and I will send you some more photos etc.

Here is the pic for how it is done.
Remember the resistor are 100 ohm 3 watt.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	touareg trailer harness led mod.jpeg
Views:	236
Size:	64.7 KB
ID:	14650  
__________________
CHANGE IS GOOD.LIFE IS GREAT!
It just cant get any better than that.


Devoman is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2005, 04:35 PM   #4
1 Rivet Member
 
platbr's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 18
Thanks for this fix Devo! After a week on the road with our Bambi + LEDs and our Touareg, I can't tell you how many times we woke up the baby with the Touareg LED light alarm!
__________________
platbr is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2005, 05:10 PM   #5
Rivet Master
 
Westfalia's Avatar
 
2008 27' International CCD FB
Boerne, TX / , Evergreen, CO
Join Date: Jun 2005
Posts: 904
Images: 35
Send a message via AIM to Westfalia Send a message via Skype™ to Westfalia
I can't wait to wire mine for this, but I still don't have my Touareg to test it.

Plat and Devo, you should have also noticed the proper function of the trailer turn signal indicator on the speed face. Cool, ain't it?
__________________
Chris and Christina- Boerne, TX / Evergreen, CO - TAC TX-7
2008 27'FB Int'l Signature CCD
Westfalia is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2005, 07:03 PM   #6
Airstreamin and luvin it
Commercial Member
 
Devoman's Avatar

 
2005 25' Safari
Northwest Panhandle , The Sunshine State/WBCCI 6637
Join Date: Jul 2005
Posts: 1,524
Images: 2
Turn signal

Yea I did notice this after you had told me about it Aircooled.It is really cool to see the arrows flash to tell you it is working.I just love the way this vehicle works to tell you what is wrong wIth your car or trailer if something goes wrong.
__________________
CHANGE IS GOOD.LIFE IS GREAT!
It just cant get any better than that.


Devoman is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2005, 07:42 PM   #7
1 Rivet Member
 
platbr's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 18
I've not noticed this. Is this a nav-only feature? I assume this is something in the MFI?
__________________
platbr is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2005, 08:02 PM   #8
Rivet Master
 
Westfalia's Avatar
 
2008 27' International CCD FB
Boerne, TX / , Evergreen, CO
Join Date: Jun 2005
Posts: 904
Images: 35
Send a message via AIM to Westfalia Send a message via Skype™ to Westfalia
It should be in the speedo face, on the upper right. It only flashes when the turn signal is activated. I'm not sure if this is a color/mono MFI issue or not. What year is your vehicle?
__________________
Chris and Christina- Boerne, TX / Evergreen, CO - TAC TX-7
2008 27'FB Int'l Signature CCD
Westfalia is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2005, 08:48 PM   #9
Airstreamin and luvin it
Commercial Member
 
Devoman's Avatar

 
2005 25' Safari
Northwest Panhandle , The Sunshine State/WBCCI 6637
Join Date: Jul 2005
Posts: 1,524
Images: 2
Signal

Mine is on the lower left just under the speedo marker when i am not moving.You wont see this new blinker light until you put the resistors in place to take out the warnings.
__________________
CHANGE IS GOOD.LIFE IS GREAT!
It just cant get any better than that.


Devoman is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2005, 01:09 AM   #10
1 Rivet Member
 
platbr's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 18
We've got a 2004 V6 "stripper" + sound system I. We bought in December 2003 and have a vin in the low 20,000s. I'm sure Devo is right that we just need the resistors, as we've never towed with anything before the A/S.
__________________

__________________
platbr is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LT versus ST tires on a trailer 76Argosy Tires 18 08-29-2014 05:03 PM
Vintage trailer rally 83Excella WBCCI Rallies & Events 0 08-13-2002 10:27 PM
Electric Brake Wiring JW84345 Brakes & Brake Controllers 3 03-26-2002 10:40 PM
Which brake controller? Andy R Brakes & Brake Controllers 2 03-06-2002 11:11 AM


Virginia Campgrounds

Reviews provided by




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 05:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.

Airstream is a registered trademark of Airstream Inc. All rights reserved. Airstream trademark used under license to Social Knowledge LLC.