Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-18-2012, 06:38 PM   #1
New Member
 
2007 25' International CCD
Los Olivos , California
Join Date: Mar 2012
Posts: 3
furnace not lighting

Hello,
I have a 07 International. The heater does not work. Pilot tries to light and I smell propane. Unit burns for about 5 seconds and shuts off. Have LED blinking 3 times. Cleaned spiders out with vacuum and compressed air, all the way into vent. Any help would be appreciated!! Thank you.
Dennis E.
__________________

__________________
Dennis E is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2012, 08:13 PM   #2
CLOUDSPLITTER "Tahawas"
 
ROBERT CROSS's Avatar

 
2003 25' Classic
Zanadude Nebula , WNY
Join Date: Jun 2007
Posts: 11,153
Images: 1
Welcome Aboard....

Sure there's no mud-dauber nests down there...

Ours was hidden at the very back of the vent tube. Had to break it up with a long spike and vacuum out the pieces with a small hose taped to the shop-vac nozzle.
Missed it completely the first time I checked.

Bob
__________________

__________________
PFC.....

“After all these years the reason I continue to love Thanksgiving.....I still sit at the kids table.”
RLC

Sandra wanted to go to Cleveland on vacation,
but I’m the Husband, so we went to Cleveland.
RLC
ROBERT CROSS is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2012, 09:30 PM   #3
Rivet Master
 
tinman54's Avatar
 
1954 25' Cruiser
Currently Looking...
Cruisin , Wisconsin
Join Date: Sep 2008
Posts: 682
Images: 6
Quote:
Originally Posted by Dennis E View Post
Hello,
I have a 07 International. The heater does not work. Pilot tries to light and I smell propane. Unit burns for about 5 seconds and shuts off. Have LED blinking 3 times. Cleaned spiders out with vacuum and compressed air, all the way into vent. Any help would be appreciated!! Thank you.
Dennis E.
Dennis,I work on house furnaces for a living, I am not familiar with your furnace but from what you said it sounds like a dirty flame sensor in home furnace. In those furnaces in it looks like a 1/8" steel rod that sits in the flame to prove the burner has lit. If it senses no flame it shuts the gas off. If you are comfortable with taking it apart you can polish it with fine emery cloth, otherwise bring it to a rv shop.
__________________
It's not worth doing if you're not having fun.

http://tinman54.blogspot.com/
http://www.airforums.com/forums/f228...tml#post616014
tinman54 is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LED Lighting question CO Airstream Lights - Interior & Exterior 20 09-17-2012 11:24 PM
Water heater is not working Densin E. LP Gas, Piping, Tanks & Regulators 5 08-26-2012 09:53 AM
Driver side brake lights do not work 82 excella General Repair Forum 17 03-16-2012 04:40 PM
2012 Edition: LED lighting upgrades Jammer Lights - Interior & Exterior 11 03-16-2012 12:36 AM
Battery not charging Bgreen Batteries, Univolts, Converters & Inverters 8 03-15-2012 06:17 AM


Virginia Campgrounds

Reviews provided by




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 11:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.

Airstream is a registered trademark of Airstream Inc. All rights reserved. Airstream trademark used under license to Social Knowledge LLC.