Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-31-2013, 03:43 PM   #1
1 Rivet Member
 
2007 25' Safari FB SE
San Antonio , Texas
Join Date: Apr 2013
Posts: 17
AC Help

My AC quit working today while camping
Has been blowing cold for two days until now. It is a penguin unit with comfort control therm. It was running on cool fan high but is no longer cooling. Fan still blowing but not cold. Strange part is when is switch to auto nothing run no fan either even when turned to 60 degree. Is this a thermostat issue or system issue.
__________________

__________________
AJUNEK is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2013, 04:47 PM   #2
cwf
Rivet Master
 
cwf's Avatar
 
1999 34' Excella
Currently Looking...
Hillsboro , Texas
Join Date: Feb 2013
Posts: 5,928
Images: 2
Sounds like thermostat. Check 12vdc. It needs that to control.
__________________

__________________
Peace and Blessings..
Channing
WBCCI# 30676
cwf is online now   Reply With Quote
Old 08-31-2013, 05:49 PM   #3
Rivet Master
Commercial Member
 
lewster's Avatar
 
Vintage Kin Owner
Naples, FL , Hood River, OR
Join Date: Dec 2005
Posts: 7,279
If your fan still blows but you are not getting any cooling, probability is that you lost either the start capacitor or the PTCR( motor starter).

The box holding these is under the shroud on the curb side held on with a couple of 5/16 hex screws.

You should test for capacitance ( micro farads) and continuity, or if burnt, a visual check will suffice.
__________________
Lew Farber...ABYC Certified Master Marine Electrician...RVIA Certified Master Tech ...AM Solar Authorized Installation Center...AIRSTREAM Solar & Electrical Specialist...Micro Air 'Easy Start' Sales and Installations
lewster is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2013, 11:35 PM   #4
1 Rivet Member
 
2007 25' Safari FB SE
San Antonio , Texas
Join Date: Apr 2013
Posts: 17
Ok it is fixed!!!!
After messing with it I was able to get it to run by turning the thermostat to 40. I was looking like a bad thermostat. Then I noticed the battery switch got flipped to store. Looks like the invertor was supplying power but not enough to run the thermostat on its own. As soon as I restored battery power along with 120 the thermostat started operating as it should. I will be sleeping cool tonight!!!!!
__________________
AJUNEK is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



Virginia Campgrounds

Reviews provided by




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 12:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.

Airstream is a registered trademark of Airstream Inc. All rights reserved. Airstream trademark used under license to Social Knowledge LLC.