Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-12-2010, 08:19 AM   #1
98 33' Beach House
 
1998 33' Land Yacht
Beaufort , South Carolina
Join Date: Jan 2006
Posts: 14
Onan running but no power to a/c....

I have a 98 LandYacht w/Onan Marquis 5000. I use the generator during trips up I-95 from SC to MD in the warmer months to run the roof a/c, cofee maker, microwave. The gen has 315 hrs. total and has performed flawlessly during the past 5 years.

So changed the oil today and fired it up but NO power to the appliances at all.

Is this is diode issue in the generator or have I tripped a fuse somewhere?

BTW, all appliances work well when plugged to shore power.

Chip in Beaufort, SC
__________________

__________________
mossyoaks is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2010, 09:20 AM   #2
3 Rivet Member
 
jkcru's Avatar
 
2010 28' Flying Cloud
Escondido , California
Join Date: Feb 2007
Posts: 195
Check the ckt-bkr on the generator
__________________

__________________
jkcru is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2010, 09:45 AM   #3
Rivet Master
 
345bill's Avatar
 
Las Vegas , Nevada
Join Date: Apr 2007
Posts: 608
On our 345 MH the Onan has two ckt-breakers and one in-line glass fuse right at the gen. and they would be the first things to check, especially since yours is ok on shore power. Yours should be similar.
__________________
345bill is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2010, 10:05 AM   #4
98 33' Beach House
 
1998 33' Land Yacht
Beaufort , South Carolina
Join Date: Jan 2006
Posts: 14
yep. but no.

Found those already. Still no power.?

Also, pulled out my Onan Manuel and now have a much better idea of how things are 'supposed to' work (along with wiring diagram).

My LY has two model TS-30 power switchs that control the transfer from gen to house pwr. I'll be testing those today.

I've heard that the problem can be the diodes in the gen itself. Lots of big boats here in Beaufort w/these Onans and some have needed their diodes renewed.

I'm hoping not.
__________________
mossyoaks is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2010, 09:29 PM   #5
Streamin'
 
BarnacleBill's Avatar
 
1995 30' Cutter Bus LE
Madison , South Dakota
Join Date: Nov 2008
Posts: 260
Images: 3
Did you figure out what went wrong? My gen just started diong the same thing. Runs but no power out.
__________________
BarnacleBill is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Power Converter & Power Supply Land Shark Batteries, Univolts, Converters & Inverters 8 05-11-2010 10:51 AM
Power surging from shore power in my Excella 500? NVDeputy Lights - Interior & Exterior 4 10-09-2009 12:52 PM
Battery Power/City Power Question on Early 60's Airstream 63cloud Batteries, Univolts, Converters & Inverters 0 09-04-2009 09:07 AM
Cummins Onan, Has anyone used them? DFord79 Generators & Solar Power 18 11-09-2007 10:50 PM
Shore power and battery power problems jfremstad Electrical - Systems, Generators, Batteries & Solar 5 05-03-2007 09:23 AM


Virginia Campgrounds

Reviews provided by




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 03:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.

Airstream is a registered trademark of Airstream Inc. All rights reserved. Airstream trademark used under license to Social Knowledge LLC.