Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-02-2013, 02:54 PM   #1
2 Rivet Member
 
2012 25' International
Austin , Texas
Join Date: Aug 2007
Posts: 38
Help! No Electrical Power inside 2012 A/S Int.

Have a 30 amp plugged into my A/S the power light indicator is on but everything is dead inside. Breakers are on. What am I missing?

Thanks in advance!

Tom in Austin
__________________

__________________
h8rain is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 02:56 PM   #2
Rivet Master
 
1974 Argosy 20
2014 20' Flying Cloud
Kooskia , Idaho
Join Date: Jul 2009
Posts: 4,591
Is the use/store switch in the Use position?
__________________

__________________
idroba is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 03:06 PM   #3
2 Rivet Member
 
2012 25' International
Austin , Texas
Join Date: Aug 2007
Posts: 38
Yes, it is in USE position.
__________________
h8rain is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 03:12 PM   #4
Rivet Master
 
Roadtoaster's Avatar
 
2015 30' Flying Cloud
Currently Looking...
Byhalia , Mississippi
Join Date: Apr 2006
Posts: 807
If you haven't already, manually flip all breakers to the off position, then return them to on and keep your fingers crossed.
__________________
Greg
Roadtoaster is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 03:16 PM   #5
2 Rivet Member
 
2012 25' International
Austin , Texas
Join Date: Aug 2007
Posts: 38
No joy. Reset breakers. Could this be a blown inverter?
__________________
h8rain is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 03:19 PM   #6
Free Range Human
 
Drathaar's Avatar
 
2012 25' FB Flying Cloud
Currently Looking...
Twin Rocks , Oregon
Join Date: Oct 2008
Posts: 709
Images: 4
Your use switch doesn't need to be on when connected to 30 amp. My bet is you have a tripped breaker because of the source. If you have a surge protecter, use it, and make sure it trips when you test it.

But first, an obvious question... Is the source 30 amp on?

Recycle the breakers at the source, and in the AS.
__________________
Drathaar is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 03:25 PM   #7
Free Range Human
 
Drathaar's Avatar
 
2012 25' FB Flying Cloud
Currently Looking...
Twin Rocks , Oregon
Join Date: Oct 2008
Posts: 709
Images: 4
Quote:
Originally Posted by h8rain View Post
No joy. Reset breakers. Could this be a blown inverter?
That would be a converter... AC-> DC

With external off, do you have DC when the use switch is on?

I sent a PM with my cell if you want to talk.
__________________
Drathaar is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 03:53 PM   #8
Rivet Master
 
jdalrymple's Avatar
 
2009 27' FB Flying Cloud
1991 35' Airstream 350
Jay , Oklahoma
Join Date: Oct 2006
Posts: 1,602
Does the microwave, TV or air conditioner work?

These are separate from the battery/convertor circuits and will confirm you have 120 volts into the trailer.


Regards,

JD
__________________
Jeff & Cindy
'09 27FB Flying Cloud
'91 350 LE MH
jdalrymple is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 03:57 PM   #9
2 Rivet Member
 
2012 25' International
Austin , Texas
Join Date: Aug 2007
Posts: 38
No power to anything inside.
__________________
h8rain is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 03:59 PM   #10
Rivet Master
 
jdalrymple's Avatar
 
2009 27' FB Flying Cloud
1991 35' Airstream 350
Jay , Oklahoma
Join Date: Oct 2006
Posts: 1,602
Breaker on the post you are plugged into?

Some folks always turn the breakers off at the post when unplugging their shoreline.


JD
__________________
Jeff & Cindy
'09 27FB Flying Cloud
'91 350 LE MH
jdalrymple is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 04:18 PM   #11
Rivet Master
 
2011 25' FB Flying Cloud
Anywhere & , Everywhere
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,090
Transfer switch problem? You have 2 elec inlets on the trailer - have you tried both? If not suggest you do so. The transfer switch problem has been covered in a number of other threads which you should be able to find with a search.
__________________
Al - K4GLU is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 04:27 PM   #12
Rivet Master
 
lsbrodsky's Avatar
 
2012 25' FB International
Trent Woods , North Carolina
Join Date: May 2013
Posts: 1,687
Agree that it has all of the symptoms of a transfer switch problem. Your LED on the cord will be on but you will not have power to the breakers and converter.
Larry
__________________
lsbrodsky is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 04:34 PM   #13
2 Rivet Member
 
2012 25' International
Austin , Texas
Join Date: Aug 2007
Posts: 38
Nothing works. No micro, battery power to jack, TV or Air Conditioner.
__________________
h8rain is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 04:36 PM   #14
2 Rivet Member
 
2012 25' International
Austin , Texas
Join Date: Aug 2007
Posts: 38
Will try front plug on trailer.
__________________

__________________
h8rain is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



Virginia Campgrounds

Reviews provided by




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 01:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.

Airstream is a registered trademark of Airstream Inc. All rights reserved. Airstream trademark used under license to Social Knowledge LLC.