Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-18-2015, 04:54 PM   #1
3 Rivet Member
 
2017 30' Classic
2007 28' International CCD
1999 34' Limited
2009 22' Interstate
Woodbury , Minnesota
Join Date: Nov 2008
Posts: 129
Cable does not work

I bought a 2014 International Signature. When I attach the cable to outside connector I do not get a signal. When I run the cable inside directly to the TV I get a signal. Any ideas? Thanks.
__________________

dickschaak is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2015, 05:17 PM   #2
Rivet Master
 
Al and Missy's Avatar

 
2002 30' Classic S/O
Melbourne Beach , Florida
Join Date: Nov 2013
Posts: 3,698
There is a pushbutton on an antenna connector plate somewhere in your trailer. It may be at your TV, or somewhere else. For antenna the pushbutton must be in and the green LED on. For cable the pushbutton out and the green LED off. You will also have to scan for channels each time you change from one to the other.

On the newer trailers like yours there is also a connector plate for satellite connection. For cable operation without satellite the two connectors on that plate must have a jumper cable between them.

Al
__________________

__________________

"You cannot reason someone out of a position they have not been reasoned into"

Al, K5TAN and Missy, N4RGO
2002 Classic 30 Slideout
S/OS #004
2013 Dodge 2500 Laramie 4x4 Megacab Cummins
2001 Safari 25 RB Twin (Gone, but not forgotten)
WBCCI 1322, TAC FL-39, AIR 82265

Al and Missy is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2015, 05:17 PM   #3
1 Rivet Member
 
2012 28' International
JBLM , Washington
Join Date: May 2012
Posts: 8
Make sure ant booster is off. Mine has a green light when on.


Sent from my iPhone using Airstream Forums
dlkist is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2015, 05:19 PM   #4
3 Rivet Member
 
2012 23' Flying Cloud
2014 25' FB International
2014 27' FB International
Sugar Valley , Georgia
Join Date: Jun 2012
Posts: 166
cable

Check to make sure the amplifier thingy is not turned on. It is located behind the tv, not the easiest to get to. There is a small light that comes on when it is on. This is used when the antennae is all you are using.
Mike S. is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2015, 05:21 PM   #5
3 Rivet Member
 
2012 23' Flying Cloud
2014 25' FB International
2014 27' FB International
Sugar Valley , Georgia
Join Date: Jun 2012
Posts: 166
I type to slow.
Mike S. is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2015, 12:14 PM   #6
1 Rivet Member
 
2014 25' International
Fredericksburg , Virginia
Join Date: Sep 2014
Posts: 9
Hi,

My husband and I just had this same problem. We were at a KOA and they offered cable, so we purchased the wire and hooked up. Nothing! Called the TV company, who couldn't help. Finally, Facebook Airstream Adventures came up with the solution. I'm passing it on to you.

We have the same year and model that you have. Behind the flat screen in the main part of the cabinet, you'll see the plug that can't be used for anything... Above that and behind the set, there is a white place cover with a small button. I couldn't see it well because of the location. Just push that once to turn the cable on. Of course, you have to program your channels on the remote for cable. Once you've done that, you should be good to go. I never saw any light, just felt the plate and found the button to push.

Be sure you push that button again once you're on the road. I forgot what would happen, but I know I didn't want to leave it engaged. It was great having cable!! I hope this is standard in each unit of the same model and year.

Good luck!

Andi
agabler is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2015, 12:49 PM   #7
2 Rivet Member
 
Barretta2's Avatar
 
2013 23' Flying Cloud
Naples , Florida
Join Date: Jun 2015
Posts: 75
No cable reception

Could there be another issue? I have a 2012 FC, can get no cable reception inside . I replaced the exterior cable, hooked it up to the cg owner's portable tv; he got perfect reception on his tv, but when he hooked the cable to my exterior connector, nada. (We did the antenna button thing, by the way.) so, could my exterior connection port be the problem? I see no corrosion.
Thanks
Barretta2 is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2015, 03:01 PM   #8
3 Rivet Member
 
gsmithii's Avatar
 
2013 30' Flying Cloud
Virginia Beach , Virginia
Join Date: Nov 2009
Posts: 150
And another thing within this subject. When using the TV antenna with the booster on reception is great. If a channel is on the air we can see it. With the booster off and on cable the front TV occasionally turns itself off. (Eh!) The rear TV works fine throughout.

Next time I'm in the trailer I'll follow Andi's suggestion look for a button on the back of the front TV. With this intermittent problem I suspect this is yet a different cause.

Any ideas out there? OK. How 'bout solutions?
__________________
Skip
Speed is Life . . . guidance is optional . . .
The Traveling Circus: 2013 Flying Cloud 30A; 2006 Chevy Duramax Crew/LWB
Air #42313 TAC VA-7 WBCCI #1290
gsmithii is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2019, 05:48 PM   #9
New Member
 
Windham , New York
Join Date: Jul 2015
Posts: 3
Cable TV not working

We just upgraded from our 2017 Flying Cloud 26U to a 2019 Classic 30 RBT. Used our new Airstream twice second time we had cable connection at the campground hooked up pushed the antenna off, but no reception. Tried programming no stations found and Weak signal with snow is all we got. Campground checked all the lines and connections to our site there was a strong signal, but none were received through the internal connections. When we ran the cable directly from the outside pedestal connection we had a great picture. Any thoughts or knowledge of what might be the problem?
Dianeriprap is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2019, 06:10 PM   #10
Overkill Specialist
 
GMFL's Avatar

 
2014 23' International
Dadeville , Alabama
Join Date: Oct 2015
Posts: 3,260
Images: 4
Blog Entries: 47
Quote:
Originally Posted by Dianeriprap View Post
We just upgraded from our 2017 Flying Cloud 26U to a 2019 Classic 30 RBT. Used our new Airstream twice second time we had cable connection at the campground hooked up pushed the antenna off, but no reception. Tried programming no stations found and Weak signal with snow is all we got. Campground checked all the lines and connections to our site there was a strong signal, but none were received through the internal connections. When we ran the cable directly from the outside pedestal connection we had a great picture. Any thoughts or knowledge of what might be the problem?
Sounds like a wire is not connected either to the cable inlet on the side of the trailer or where ever The splitter is located in your unit. Most likely behind the Blu-ray player.
GMFL is online now   Reply With Quote
Old 10-01-2019, 06:18 PM   #11
Rivet Master
 
Mollysdad's Avatar
 
2017 26' Flying Cloud
Tampa , Florida
Join Date: Feb 2017
Posts: 3,914
Quote:
Originally Posted by Al and Missy View Post
On the newer trailers like yours there is also a connector plate for satellite connection. For cable operation without satellite the two connectors on that plate must have a jumper cable between them.
I have a plate with a "cable" and a "sat". It's hard to read, on mine the cable is the left input.
However. I don't need a jumper of any kind.
1. Plug in cable. (Outside)
2. Turn OFF antenna booster.
3. Run "channel scan" for cable.
Mollysdad is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2019, 06:20 PM   #12
New Member
 
Windham , New York
Join Date: Jul 2015
Posts: 3
Thank you that’s where my thoughts were leading. We will try that tomorrow. Thank you.
Dianeriprap is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2019, 05:41 AM   #13
New Member
 
Windham , New York
Join Date: Jul 2015
Posts: 3
Just a quick follow up. We started checking connections for the cable/satellite from the outside, low and behold the outside connection was never connected to any cables. The plate still had the rubber plugs on the cable connection ends. There was a cable in the wall that wasn’t connected to anything.

We found where all the wiring is for the 2019 Classic it’s under the dinette seat. All the wires were labeled nicely, but connected to nothing. So we solved our problem, but very disappointed in quality control at Airstream.

So now all wires are connected next step is to find a cable connection to make final check. Again, thank you for your help.
Dianeriprap is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2019, 10:16 AM   #14
2 Rivet Member
 
2019 26' Flying Cloud
Summerfield , Florida
Join Date: Jan 2019
Posts: 55
Blog Entries: 2
Angry No Cable connection in Front Samsung TV

Front TV, with Wineguard TV power booster ON for King antenna, pulls in about 6-9 DTV channels. With Wineguard TV power booster OFF, no cable channels are recognized.

Rear TV works perfect for Air antenna and cable.

Today I pulled out the Wineguard TV power booster plate/outlet to check all connections to Air and Cable connections. They were ALL loose one to two threads/turns. Snug tightened all.

I also ordered the King TV power booster plate/outlet. I'll replace the Wineguard power booster with the King.

Updates later.
Pubtym is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2019, 09:49 AM   #15
2 Rivet Member
 
2019 26' Flying Cloud
Summerfield , Florida
Join Date: Jan 2019
Posts: 55
Blog Entries: 2
Thumbs up King Fix

Installed the King TV antenna/cable switch as a replacement to Winegard unit. Clean install. Easy to determine connections. Cable connection clearly illustrated. Note: King labels it as a "power injector" versus a "power booster". Tried Air antenna. Before install, Air antenna would bring in 7-9 channels. After install, 19 channels. Some as far as 50-70 miles away.

Have not been able to check cable scan yet but I'm confident I'll get cable now.

Photo of King diagram attached.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	King.jpg
Views:	8
Size:	607.7 KB
ID:	354108  
Pubtym is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2019, 05:59 PM   #16
Rivet Master
 
Foiled Again's Avatar
 
2012 25' FB Eddie Bauer
Vintage Kin Owner
Virginia Beach , Virginia
Join Date: Sep 2004
Posts: 6,762
Following
__________________
Today is a gift, that's why they call it the present.
Foiled Again is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2019, 08:25 PM   #17
Rivet Master
 
Al and Missy's Avatar

 
2002 30' Classic S/O
Melbourne Beach , Florida
Join Date: Nov 2013
Posts: 3,698
Quote:
Originally Posted by Pubtym View Post
Installed the King TV antenna/cable switch as a replacement to Winegard unit. Clean install. Easy to determine connections. Cable connection clearly illustrated. Note: King labels it as a "power injector" versus a "power booster". Tried Air antenna. Before install, Air antenna would bring in 7-9 channels. After install, 19 channels. Some as far as 50-70 miles away.

Have not been able to check cable scan yet but I'm confident I'll get cable now.

Photo of King diagram attached.
King's terminology is correct. The circuitry behind the switch plate switches from antenna to cable TV and sends power up the coax to a preamp in the antenna head. Properly powered, the preamp in the antenna head determines how well the antenna performs. If your reception is better with the King switch plate one of two things is probably true: 1. your original power inserter was bad or conditions for reception changed between the two tests. Just my opinion.....

Al
__________________

"You cannot reason someone out of a position they have not been reasoned into"

Al, K5TAN and Missy, N4RGO
2002 Classic 30 Slideout
S/OS #004
2013 Dodge 2500 Laramie 4x4 Megacab Cummins
2001 Safari 25 RB Twin (Gone, but not forgotten)
WBCCI 1322, TAC FL-39, AIR 82265

Al and Missy is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2019, 09:06 AM   #18
2 Rivet Member
 
2019 26' Flying Cloud
Summerfield , Florida
Join Date: Jan 2019
Posts: 55
Blog Entries: 2
Al,

Thanks for input. Prior to this change out to King switch, we traveled from Central Florida to Vermont and back. Stopped at eight different highly rated campgrounds some with cable and AIR and some only cable. As stated before, the rear TV worked flawlessly for AIR and cable reception. Front TV never received cable at same sites and very limited channels on AIR.

My thoughts on contributing factors:
a. Loose cable connections at the switch plate.
b. Wineguard circuit board fault issue between Antenna and Cable connection to Front TV.
c. Better power from King to antenna amplifier.
d. Wineguard circuit board fault issue between Antenna and Cable connection to Front TV corrected with new King circuit board.

The $28 I spent on King switch plate was worth my expense and time to install.

Charlie
Pubtym is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2019, 09:08 AM   #19
Rivet Master
 
Al and Missy's Avatar

 
2002 30' Classic S/O
Melbourne Beach , Florida
Join Date: Nov 2013
Posts: 3,698
Sorry, I guess I missed the part about the rear TV working. You were probably going to have to change it to get it to work. Did you get the king version with the signal strength indicator?

Al
__________________

"You cannot reason someone out of a position they have not been reasoned into"

Al, K5TAN and Missy, N4RGO
2002 Classic 30 Slideout
S/OS #004
2013 Dodge 2500 Laramie 4x4 Megacab Cummins
2001 Safari 25 RB Twin (Gone, but not forgotten)
WBCCI 1322, TAC FL-39, AIR 82265

Al and Missy is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2019, 09:12 AM   #20
2 Rivet Member
 
2019 26' Flying Cloud
Summerfield , Florida
Join Date: Jan 2019
Posts: 55
Blog Entries: 2
No. Green light only.

Your thoughts on why rear TV worked flawlessly?
__________________

Pubtym is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Coax Cable for Outside Cable Connection Frank&Mike Audio, Video & TV 7 12-17-2012 09:16 AM
Hot water heater does not work KAMPOTA s Water Heaters, Filters & Pumps 11 02-06-2010 03:54 PM
Suburban Nt-32 Does Not Work elliottkatz Furnaces, Heaters, Fireplaces & Air Conditioning 9 09-21-2008 02:22 AM
2000 LY 350 XL speedo does not work help !! myfirstrv Mechanics Corner - Engines, Transmission & More... 8 03-18-2008 07:08 AM
Water heater does not work on 110. thecatsandi Water Heaters, Filters & Pumps 28 07-21-2007 07:52 AM


Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by the Airstream, Inc. or any of its affiliates. Airstream is a registered trademark of Airstream Inc. All rights reserved. Airstream trademark used under license to Social Knowledge LLC.



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 06:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
×