Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-11-2018, 12:56 PM   #1
LuckyBogey
 
2004 30' Land Yacht Gas 30
St Marys , Georgia
Join Date: Jul 2018
Posts: 5
Backup Camera-Front Fans-Not Working

I'm the new owner of a 2004 LY 30 w/slide. We are very happy with our purchase.

For some reason, I cannot get the front fans and backup camera to work. Also my fantastic fan in the front area is also not working. All were working previously. I'm guessing a fuse problem.

Anyone have any clues?












__________________

LuckyBogey is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2018, 04:32 PM   #2
2 Rivet Member
 
2004 26' Land Yacht Gas 26
Thibodaux , Louisiana
Join Date: Aug 2016
Posts: 56
Nice Rig

I think I emailed about that rig. Did you get it from a dealer? I would check my fuses first thing mine are in the compartment behind the driver door, the owners manual has a lot of wiring diagrams.
__________________

latenite23 is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2018, 05:40 AM   #3
LuckyBogey
 
2004 30' Land Yacht Gas 30
St Marys , Georgia
Join Date: Jul 2018
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by latenite23 View Post
I think I emailed about that rig. Did you get it from a dealer? I would check my fuses first thing mine are in the compartment behind the driver door, the owners manual has a lot of wiring diagrams.

Thanks. Private party - North GA. I looked at the fuses under the dash however did not see any that labeled "fans" or "camera"? Did not want to pull out each fuse separately. Will need another plan!
LuckyBogey is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2018, 06:53 AM   #4
2 Rivet Member
 
2004 26' Land Yacht Gas 26
Thibodaux , Louisiana
Join Date: Aug 2016
Posts: 56
There is fuse bank on the outside of the MH it is located in one of the compartments on the drivers side. I do not have a slide but I would imagine on yours it is located under the slide. My radio had gone out and that is where i located the blown fuse.
latenite23 is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2018, 07:14 AM   #5
Rivet Master
 
urnmor's Avatar
 
2012 25' Flying Cloud
Berlin , Maryland
Join Date: Jun 2011
Posts: 1,347
Does the cover to the fantastic fan open but the fan does not spin. If so it may be that the pin that should pop up when open is stuck and or corroded. When my fan fails to spin I take the screen off and use my finger to loosen the pin (pin might be the wrong terminology).
urnmor is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2018, 09:19 AM   #6
LuckyBogey
 
2004 30' Land Yacht Gas 30
St Marys , Georgia
Join Date: Jul 2018
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by urnmor View Post
Does the cover to the fantastic fan open but the fan does not spin. If so it may be that the pin that should pop up when open is stuck and or corroded. When my fan fails to spin I take the screen off and use my finger to loosen the pin (pin might be the wrong terminology).

Thanks. Working now. I think the rain sensor may have been OFF, not sure however fan seems to be working fine now.
LuckyBogey is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2018, 09:29 AM   #7
LuckyBogey
 
2004 30' Land Yacht Gas 30
St Marys , Georgia
Join Date: Jul 2018
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by latenite23 View Post
There is fuse bank on the outside of the MH it is located in one of the compartments on the drivers side. I do not have a slide but I would imagine on yours it is located under the slide. My radio had gone out and that is where i located the blown fuse.

Thanks. I will be looking at that outside fuse bank. I believe the below diagram is probably the schematics.




LuckyBogey is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2018, 07:13 AM   #8
Rivet Master
 
urnmor's Avatar
 
2012 25' Flying Cloud
Berlin , Maryland
Join Date: Jun 2011
Posts: 1,347
First I am glad it is working also after re reading your post it sounded as if the cover open partially and closed or did not open at all. If that was the case you should be able to turn the fan on manually by pulling down on the knob and turning by hand to raise the cover.
urnmor is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2018, 10:51 AM   #9
2 Rivet Member
 
2004 26' Land Yacht Gas 26
Thibodaux , Louisiana
Join Date: Aug 2016
Posts: 56
I think he is referring to the fans to the left and right up front by the front cabinets. Not the Fantastic Fans but I could be wrong.
__________________

latenite23 is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Running lights not functioning after wiring backup camera to trailer capjag Lights - Interior & Exterior 0 06-16-2016 12:36 PM
Front interior light not working, middle and rear working? jonnyo Lights - Interior & Exterior 4 04-03-2016 09:16 PM
Backup / front facing camera upgrade jquayle Sprinter and B-van Forum 5 08-04-2013 09:54 AM
Backup Camera as Rear View Camera Rapa Nui Tow Vehicles 10 07-10-2013 04:37 PM
fans or no fans goransons Refrigerators 8 12-31-2007 12:21 PM


Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by the Airstream, Inc. or any of its affiliates. Airstream is a registered trademark of Airstream Inc. All rights reserved. Airstream trademark used under license to Social Knowledge LLC.




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 03:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.